Espen "over there"

På denne siden vil det komme updates from USA, California, SantaBarbara, der guttungen vil befinne seg fra januar til juni 2008.

tirsdag 26. februar 2008

WEEKEND TRIP LA

Helgen 8-10 februar var jeg på en roadtrip til LA og omegn... Etter endt skoledag fredag den 8. februar, satt jeg og fire andre gutter nesa sydover! På fredager slutter som regel hele skolen omlag ett, så vi kom avgårde i deilig tid. Vi leide en Ford Taurus, som forøvrig er en finfin stor og ny bil for 5 personer.


















Helgens crew, fra venstre: Emilien fra Frankrike, Phillip fra Sveits, Henry fra Hong Kong, Unge Dahl fra Norway, og helt til høyre min nye romkamerat Michael fra Sør-Korea.

Ettersom vi var en herlig miks av nasjonaliteter var helgen preget av engelsk konversasjon, noe som var lærerikt og interessant.

Vi tok highway nr. 101 sydover mot LA. Etter en drøy time svingte vi av og fortsatte på "Pacific Coast Hwy" som tok oss til Malibu. Videre kjørte vi ned til Santa Monica Beach og fikk med oss solnedgangen. Etter å ha tatt 100 bilder av den vakre solnedgangen kjørte vi til Hollywood og sjekket inn på hotellet, who was situated down town Hollywood in the famous street "Sunset Boulevard"

Lørdag stod vi opp grytidlig for å få med oss soloppgangen og morgenen i NewPort Beach, som ligger syd for LA. Det var en kjempe koselig og flott strand, som tydligvis var populær. Vannet var fullt av surfere i alle aldre. Det ga meg samme følelse som søndagsturen på ski i Norge. Eneste forskjellen var at mor og far smurte surfebrettet til guttungen, og ikke skia... Og selvfølgelig noen varmegrader forskjell. Kjøreturen gikk så nordover mot LA og besøkte Long Beach og Redondo Beach, og avsluttet med solnedgangen i Venice Beach. Lørdag kveld tok Michael oss med på en Koreansk restaurant i LA, hvorpå jeg drakk mye vann da asiatere er glad i sterk mat.

Da vi våknet søndag morgen var vi alle enige om å ikke se flere strender, da vi ble noe mettet fredag og lørdag. Vi satt oss i bilen og kjørte mot det kjente Hollywood skiltet. Da det ikke er mulig å kjøre helt opp, parkerte vi bilen og fylte opp vannflaskene med vann og gjorde oss klar for hiking... Man kan nemlig gå opp på en topp rett bak bokstavene, og få en himmelsk utsikt over Hollywood og LA.

Etter fulle minnekort og varme kropper valgte vi å legge turen til Californias største universitet, UCLA. Til informasjon, campus var noe større enn Drammen VGS;)

Før vi returnerte til Santa Barbara tok vi turen innom Beverly Hills for å snakke med Brad og Angelina, men de var ikke hjemme. Kjørte også innom Bel Air... Makan til fine hus og biler skal du lete lenge etter. Avslutningsvis ruslet vi en runde i verdens dyreste handlegate, Rodeo Drive i Beverly Hills. BARE dyre designbutikker, flotte biler og pene mennesker...

Kort oppsummert en minnerik helg med mye opplevelser! Ettersom vi bodde i Hollywood ruslet vi også mye i Hollywood's main street, populært kalt "the walk of fame" hvor man finner brostein med stjerner. Foreløpig er det kun to nordmenn som har fått en stjerne, blant annet Sonja Henie, men du skal ikke se bort i fra at "Pikkolo-Espen" dukker opp på brosteinen i Hollywood en vakker dag;) hehe!

Los Angeles er en stor by og man rekker ikke alt på en helg, men vi rakk det viktigste. Jeg fikk forresten inntrykk av at selve down town LA ikke er så stas, men at det er alle stedene rundt som er verdt et besøk. Vi var knapt down town... Som nevnt tidligere, det ble selvfølgelig tatt et batteri av bilder og film, men jeg har prøvd å plukke ut de beste, som jeg gjerne deler med dere der hjemme! ENJOY:








2 kommentarer:

Unknown sa...

Jasså.. Har Silje tatt turen allerede?

Marit sa...

Dette er så bra, Espen - akkurat noe for deg! Håper inderlig du kommer hjem igjen !
Kan ellers meddele at jeg ser på Cæsar nesten hver dag, og de nye pikkoloene er en skuffelse:-(
Du får fortsette med å nyte livet "over there" - dette unner vi deg!